Geen zin in slechte bereikbaarheid tijdens de feestdagen? Waarschijnlijk gaat veel van je personeel met vakantie en misschien gaat je bedrijf zelfs wel even dicht. Je bereikbaarheid voor jouw klanten en leveranciers vermindert daardoor aanzienlijk. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Met de volgende 6 tips zorg je er toch voor dat je optimaal bereikbaar blijft.

1: Automatische afwezigheidsmelding / voicemail

Met een automatische afwezigheidmelding weet de klant altijd waarom er niet wordt opgenomen. Handig tijdens je afwezigheid op vakantie of in het weekend. Hier vind je voorbeelden van een afwezigheidsmelding voor je telefonie en e-mail. Op onze supportpagina staat precies beschreven hoe je de voicemail of automatische afwezigheidsmelding (Autoanswer) instelt.

2. Doorschakelen

Minutenlang wachten voordat je iemand te spreken krijgt, is vervelend. Deze ervaring wil je dan ook zeker niet voor je klanten. Met de telefonie van hallo, is het mogelijk om gespreken, na een bepaald aantal seconden, door te schakelen naar een mobiel nummer. Hierdoor mis je geen enkel telefoontje meer.

3: Overal bereikbaar en bestanden delen

Met VoIP UC Advanced ben je altijd zakelijk bereikbaar, of je nu in Nederland bent of in het buitenland zit, het maakt geen verschil. Je bent nu altijd bereikbaar zélfs als je op pad bent, dus niet meer afhankelijk van je toestel op kantoor. Door eenvoudig in te loggen op uc.hallo.eu kun je via je laptop op diverse manieren communiceren met je collega’s op kantoor of met je klanten.

4: Vergaderkamer

Door de dienst Vergaderkamer kun je buiten kantoor een vergadering bijwonen. Ideaal als je overleg wilt plegen met klanten of collega’s terwijl je niet aanwezig bent. Je kunt eenvoudig klanten of collega’s toevoegen of laten inbellen.

5: Wachtrij functie

Tijdens vakantietijd kun je te maken hebben met onderbezetting. De klant krijgt dan vaker de ingesprektoon te horen, niet echt een warm welkom. Een Wachtrij lost dit direct op. Hierbij krijgt de klant te horen dat er nog een x aantal wachtenden voor hem zijn, waarbij je kunt kiezen uit:
• Wachtmuziek
• Wachtmuziek en een geluidsbestand
• Wisselgesprek aanbieden
• Optie voicemailbericht achterlaten

6: Pagina maken

Maak een FAQ-webpagina. In bijna elk bedrijf, zijn er een aantal veel gestelde vragen. Maak een lijst met de antwoorden op deze vragen en plaats deze lijst op jouw webpagina. Hierdoor kan de klant gemakkelijk en eenvoudig zijn vraag beantwoord hebben. Heb jij je bereikbaarheid tijdens vakanties op peil?