Gister nog in het NOS journaal: sommige telecomaanbieders maken er een potje van. Agressieve telefonische verkoop door telecomcowboys, lijnkaping of ‘slamming‘, het wordt er niet netter op. Met tot gevolg dat veel mensen bang zijn om over te stappen naar een andere leverancier. Terwijl overstappen naar een kleinere aanbieder met een goed te bereiken klantenservice juist veel voordeel op kan leveren.

Wij spreken dagelijks ondernemers die ontevreden zijn met hun huidige aanbieder. Van de meest genoemde redenen hebben we een top 5 gemaakt:

1. Moeilijk te bereiken klantenservice

Dit is veruit de meest gehoorde reden: men is ontevreden over de geleverde support van de ICT-leverancier. De klant voelt zich niet serieus genomen, er wordt niet teruggebeld en afspraken worden niet nagekomen.

2. Onvriendelijke of onpersoonlijke klantenservice

Het is soms een hele opgave om de juiste persoon aan de lijn te krijgen. Lange wachtrijen en legio afdelingen, daar word je als klant niet gelukkig van. Als het personeel dan ook nog eens onvriendelijk is, blijft er voor de klant weinig sympathie over.

3. Lange levertijden

Spreekt misschien voor zich, maar dit wordt door veel leveranciers nog niet begrepen. Als je internet of telefonie bestelt, wil je hier niet 12 weken op hoeven wachten. Toch zijn dit soort termijnen geen uitzondering. Erg vervelend als je bedrijf gaat verhuizen of volgende week een nieuwe vestiging opent.

4. Maatwerk niet of moeilijk mogelijk

Je zoekt een leverancier die antwoord kan geven op de vraag: Welke software is het beste voor mijn bedrijf? Wanneer een maatwerkoplossing uit blijft, ontstaat het gevoel dat het bedrijf niet flexibel is en het liefst met standaard pakketten werkt.

5. Overstappen om de prijs

Ondernemers die goed scoren op de punten 1 tot en met 4, zullen zich niet snel storen aan de prijs. Als de service optimaal is, heb je hier immers veel voor over. De prijs van de dienst is echter wel een heikel punt wanneer de service te wensen over laat.

Overstappen naar hallo, is helemaal geen gedoe. In de meeste gevallen is dit geregeld met 1 telefoontje van onze supportmedewerker en een afspraak met de monteur. Natuurlijk krijg je afspraken altijd bevestigd per e-mail. Je krijgt ook altijd het rechtstreekse nummer van jouw adviseur, zodat je niet in lange telefonische wachtrijen terecht komt en altijd meteen de juiste persoon aan de lijn krijgt.

Doordat wij een relatief klein bedrijf zijn, kunnen we erg snel leveren en zijn we flexibel. Als jouw bestelling spoed heeft, doen onze medewerkers hun uiterste best om de levertijd zo kort mogelijk te houden. Ben je net een beetje anders dan de rest? Geen probleem, want maatwerk is voor ons de dagelijkse praktijk.